Bankba kell fáradni az ingyenes pénzfelvételért

gazdaság
2013 október 30., 11:20
comments 3

A hvg egy fideszes képviselőtől úgy tudja, hogy személyesen kell igényelni a "pénzügyi rezsicsökkentés" lehetőségét.

Állítólag már decembertől hatályos lesz az a törvény, ami biztosítja, hogy havonta kétszer 150 ezer forintig ingyen lehessen készpénzt felvenni a bankautomatákból. A tervet korábban Rogán Antal jelentette be, mint a pénzügyi rezsicsökkentés nevű akció első részét. Miután a kormány korábban adót vetett ki a pénzfelvételre, ezt a bankok az ügyfelekre terhelték. Ezt akarják most a kormánypárti politikusok részben visszaterhelni a bankokra.

Az ingyenes pénzfelvételnek azonban ára lesz: személyesen be kell fáradni egy bankfiókba, és ott igényelni majd a lehetőséget. (hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.