Lemondott az MSZP kommunikációs igazgatója a bajai videó miatt

POLITIKA
2013 október 30., 23:12

Déri Balázs adta ki a hvg-nek a manipulált felvételt. Mesterházy Attila MSZP elnök elfogadta lemondását.

Az Indexen megjelent közleményben Déri ezt írja:

2013. október 17-én én adtam át a hvg.hu munkatársainak a videófelvételt, melyről senkit nem tájékoztattam, hiszen úgy gondoltam, hogy az oknyomozó újságírás kimondatlan szabályai alapján ez rám és az újságírókra tartozik.
A találkozókor nem tudtam, hogy manipulált felvételről van szó, és a videóval kapcsolatban egyéb információim sem voltak. A mai nappal felajánlottam a lemondásomat a párt elnökének, melyet el is fogadott.

A hvg kora este hozta nyilvánosságra, hogy Déri volt a forrása a hamis bajai videó ügyében. A videó közlése miatt mondott le egy hete Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.