Lothar Matthäus elgondolkozna, ha felkérnék szövetségi kapitánynak

sport
2013 október 31., 11:28

A Digi Sport reggeli műsorában szólalt meg az aranylabdás, világ- és Európa-bajnok egykori védő, aki korábban már irányította a magyar válogatottat, nem túl sikeresen.

Mint mondta, ha az MLSZ megkeresné, nem mondana azonnal nemet vagy igent, de kíváncsi lenne a részletekre és a feltételekre.

Matthäus szerint fontos az összefogás:

Az utánpótlásba kellene többet befektetni, jó edzőkbe, képzésbe. Világos koncepció kell, a szakmában pedig nyugalomra, együttműködésre lenne szükség.

Hiányolta Huszti Szabolcsot is a csapatból:

Hogyan fordulhat elő ilyesmi egy játékossal, aki akár két-három pontot is jelenthet egy selejtezősorozatban? Hogy lehet, hogy egy ilyen szenvedélyes futballista már nem akar Magyarországért küzdeni, mi az, ami itt félresiklott? Ha magyar kapitány vagy szövetségi elnök lennék, mindenképpen beszélnék vele.

Matthäus szerint azért nem sült el jól a kapitánykodása, mert nem kapta meg a kellő bizalmat, négy-hat évre lett volna szüksége az eredményekhez.

Nem volt együttműködés, összefogás, néha öt-tíz focistát is nyomás alá helyeztek a klubjaikban, hogy ne jöjjenek a válogatottba, koncentráljanak a csapatukra.

Matthäus szerint a gyengébb ellenfelekkel szemben megvívott barátságos mérkőzéseknek nincs sok értelmük,

hosszabb távon az erősebb riválisokkal való találkozás lehet a célravezető.

Amúgy megítélése szerint a magyar válogatott mind a romániai, mind a hollandiai elbukott vb-selejtezőn feladta az összecsapást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.