Emelkedik idén a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások ára

autó
2013 november 02., 07:52

Most már az MNB honlapján tették közzé a változásokat, mert ez lett a pénzügyi felügyelet. Eddig 15 biztosító tette közzé az új tarifáit. Akik szombaton nem teszik ezt meg, azoknál automatikusan a régi marad meg egész évre. Ez a tarifa azokra érvényes, akiknek az év utolsó napja a kgfb-forduló napja. Ők 2010 előtt vásároltak autót és utána kötöttek biztosítást. A segédmotor-kerékpárokat nem számítva 4,021 millió jármű közül 2,652 millió tartozik ebbe a körbe.

A Biztosítás.hu szerint akár másfél millió autósnak is emelkedhet a biztosítási díja. A Netrisk.hu szerint pedig hosszú évek után megáll az kgfb-átlagdíjak csökkenése, és az idei kampányban akár 6-8 százalékos átlagos díjemelkedésre is számítani lehet.

Idén is arra lehet számítani, hogy az autósok túlnyomó többsége, 75-80 százaléka, nem él a változtatás lehetőségével. Annak a biztosítónak, amely erre az évre vállalta a kgfb-t, a biztosítási évfordulót megelőző 50. napig köteles írásban értesíteni a szerződőt az új biztosítási évre fizetendő díjról. Így - amennyiben a biztosítási évfordulója december 31. - az értesítést november 11-ig kell megkapnia a jármű tulajdonosnak. Amennyiben nem szerződik át másik biztosítóhoz, a következő évre automatikusan a jelenlegi biztosítója által, a 2014. január 1-jére meghirdetett díjak lesznek érvényesek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.