Több európai állam is ugyanúgy figyelte a netet, mint az USA

külföld
2013 november 02., 12:24

Egyre kijjebb borul a bili a nagy lehallgatási botrányban. A Guardian a legújabb Snowden-dokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy Németország, Franciaország, Svédország (!) és Spanyolország szorosan együttműködött a brit GCHQ-val. Ők is mind fejlesztettek olyan eszközöket, amivel le lehet tapogatni a teljes internetet, és szintén az óceán mélyén fekvő száloptikás kábeleken keresztül figyeltek. Kíváncsi vagyok, mikor derül ki, hogy Angela Merkel is lehallgatta Barack Obamát (soha).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.