Venezuelában kísért Chávez szocialista szelleme

külföld
2013 november 02., 18:58
photo_camera Maduro elnök és a bizonyíték (REUTERS/Miraflores Palace/ Handout via Reuters)

A márciusban meghalt Hugo Chávez arcmása tűnt fel egy készülő alagút falán az éppen metrót építő munkások legnagyobb döbbenetére.

Erről Chávez utódja, Nicolas Maduro beszélt egy az ország népéhez intézett sajtótájékoztatón. Az elnök elmondása szerint épp az új caracasi metróvonal ellenőrizte, amikor az egyik munkás megmutatta neki a mobiltelefonnal készült felvételt.

photo_camera Chávez az új alagút falán. (REUTERS/Miraflores Palace/ Handout via Reuters)

Amin Maduro szerint egyértelműen Chávez látható. De ez nem is meglepő, mert az elnök szerint, akit Chávez még a halála előtt nevezett ki, majd kis különbséggel, de áprilisban győzni tudott, a volt elnök mindenütt és mindenben ott van.

A szocialista párt Chávez márciusi halála óta próbál belőle misztikus népi csodahőst faragni, Maduro mesélt már arról, hogy egy hegyet szemlélve is többször tűnt fel neki elődje, egy másik alkalommal pedig madárként látogatta meg őt Chávez. A hanghatásokkal tarkított előadását akár nyelvtudás nélkül is érdemes megnézni:

Chávez arca amúgy csak pár percig látszódott az épülő alagút falán, kész szerencse, hogy a hajnali kettőkor épp ott dolgozó munkásnak volt lehetősége lefényképezni őt. (via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.