5000 euróra is büntethetik, aki nyári gumival autózik Ausztriában

autó
2013 november 03., 10:06
comments 3

Nem érdemes téli gumi nélkül áthajtani Ausztriába, mert másfélmillió forintos büntetés is lehet belőle.

November 1. és április 15. között csak téli gumin guruló autók közlekedhetnek Ausztriában, és ezt ellenőrzik is. Burgenlandban, a magyar határ mentén is fokozott ellenőrzést ígért a helyi rendőrség. Wolfgang Bachkönig szóvivő ezt mondta az M1 híradójának:

"A legmagasabb büntetés ebben az esetben ötezer euró lehet, de ez függ az időjárási viszonyoktól. A rendőrség minden esetben figyelembe veszi az adott körülményeket. Kevésbé veszélyes esetekben, mint a talaj menti fagy, a büntetés mértéke húsz és harminc euró között mozog."

További nehézséget okozhat a nyári gumival autózóknak, hogyha lebuknak, akkor nem mehetnek tovább, amíg nem cserélik le a gumikat. Aki pedig nyári gumival okoz balesetet, azt további súlyos büntetésre ítélik.  (hirado.hu)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.