Beperelték New Jersey kormányzóját, mert törvényben tiltotta meg a melegek "normalizálását"

külföld
2013 november 04., 19:59

A keresetet benyújtó házaspár szerint 15 éves fiuk nem akar homoszexuális lenni, de az augusztusban hatályosult törvény miatt nem utalhatják be "terápiára", ahol egy "diplomás terapeuta" "meggyógyíthatná".

A pár szerint fiuk "akaratlan nemi identitászavarban és akaratlan azonosnemű vonzalomban" szenved, ami szerintük egy létező betegség.

Nem az, ahogy a melegeket "meggyógyítani" sem lehet. Jack Dresher, az Amerikai Pszichiátriai Társaság Szexuális és Nemi Identitászavarok Munkacsoportjának tagja szerint annak a véleménynek, hogy "a homoszexualitás választás kérdése, nincs tudományos alapja. A homoszexualitás nemhogy nem választott tulajdonság, de a szexuális beállítottság megváltoztatását célzó kísérletek, ha nem buknak el, komoly károkat okozhatnak". (Via The Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.