Durván zaklatta félvér csapattársát az NFL egyik leghülyébb nevű játékosa

sport
2013 november 04., 19:53
photo_camera Richie Incognito, a rasszista gyökér
Forrás: Miami Dolphins

Botrány van az NFL-ben, a Miami Dolphins támadófalának egyik tagja elhagyta a csapatát és Kaliforniába menekült pszichoterápiára, egy másik tagját pedig határozatlan időre felfüggesztették, mert zaklatta az előbbit.

Ráadásul nem is akárhogy. A bűnös, Richie Incognito (nem viccelek, TÉNYLEG így hívják) egyrészt "félniggernek" nevezte áldozatát, Jonathan Martint, akit többször meg is fenyegetett. Például azzal, hogy

a szájába szarik.

Az ESPN tudósítója, Adam Scheffer szerint a zaklatás folyamatos volt. A már idézetteken kívül Incognito hagyott még pár hangüzenetet Martin telefonján. Például azt, hogy "pofánbaszlak, és a valódi anyádat is felpofozom", de fenyegette gyilkossággal is.

És a szivatás ezzel nem ért véget. Mint egy iskolai rémálomban, Incognito arra kényszerítette Martint, hogy fizesse az öregebb csapattagok 15 ezer dolláros Las Vegas-i kiruccanását. Martint magát nem vitték el a túrára. És amikor ezt Scheffer megírta, akkor Incognito őt kezdte el fenyegetni.

Az is kiderült, hogy az NFL-ben ez intézményesült probléma. Legalábbis Jim Trotternek, a Sports Illustrated újságírójának több NFL-es focista arról beszélt, hogy Martin "gyáva és árulkodik, mint egy gyerek", vagy hogy ha kocsmai verekedésbe keverednének, akkor Incognitót akarnák az oldalukon. Amúgy is, szerintük az ilyen ügyeket házon belül kéne kezelni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.