Minden önkormányzati adósságot átvállal a kormány

gazdaság
2013 november 04., 12:59
comments 1

Amit eddig nem vállaltak át, azt most át fogják, mondta Lázár János a parlamentben. Szerinte a megyei és települési önkormányzatok 2010-re csaknem 1200 milliárd forint adósságot halmoztak fel. Már kétszer elkezdték átvállalni az önkormányzati adósságokat. Először a megyeszékhelyektől vettek át 190 milliárdnyit, aztán az ötezer fő alatti településektől 74 milliárdnyit. Az ötezer főnél nagyobb településektől viszont csak 40-70 százalékot vállaltak akkor át. 420 milliárdnyi adósság maradt, most ezt veszik át. A legnagyobb baj az egésszel az, hogy megint azok járnak majd rosszul, akik jól gazdálkodtak. De mondjuk az államadósságnak sem fog jót tenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.