A BBC sztárriportere sem szavaz

media
2013 november 05., 10:50

Több tízmillióan nézték meg a BBC Newsnight műsorában, ahogy Jeremy Paxman műsorvezető arról faggatta Russel Brand komikust, hogy miért nem megy szavazni, és miért akar forradalmat. Meg egyáltalán, a rendszer gyalázása helyett mit tud javasolni helyette. Az interjúról részletesen itt írtunk.

photo_camera Jeremy Paxman az interjúban

Paxman most maga is előállt azzal, hogy bár műsorvezetőként az volt a dolga, hogy az ellenérveket is femutassa, egyébként ő maga sem szavazott a legutóbbi választáson.

A 63 éves műsorvezető szerint azért nem ment el választani, mert olyan lehangoló volt a kínálat.

“Brand diagnózisának egy része jogos volt. Óriási a csalódás az emberekben, mert már unják a csiricsáré színjátékot”

- mondta Paxman a Radio Times-nak.

A következő választáson választhatunk azok között, akiknek öt évnyi megszorítást köszönhetünk, azok között, akik okozták az egész bajt, és azok között, akik írásba adták, hogy nem emelik meg a tandíjat, aztán mégis megtették

- foglalta össze a lehetőségeket Paxman, aki szerint nem lenne bombameglepetés, ha tömegesen fordulnának el a választók a szavazástól.

A műsorvezető azért elmondta azt is, hogy amikor legutóbb távol maradt, és bezártak a szavazófülkét, egy kicsit rosszul érezte magát, mert azt gondolta, aki nem szavaz, annak igazából joga sincs kommentálni az eseményeket.

Paxman elég szkeptikus volt egy interjú előtt. Mégiscsak egy multimilliomos beszél neki arról, hogy vegyék el a pénzt a gazdagoktól. Aztán Brand kellemes csalódást okozott neki.

Hasonló véleménnyel van egyébként a szavazásról Robert Fisk is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.