Ez a két, nácik által elrabolt festmény is előkerült

KULTÚRA
2013 november 05., 12:27
photo_camera Fotó: Michael Dalder / Reuters

Otto Dix német festő két eddig ismeretlen festményét egy augsburgi tárgyalóteremben tartott sajtótájékoztatón mutatták be. A bal oldalin Otto Dix cigiző önarcképe látható. A német vámnyomozók 1500, a 30-as és 40-es években elfajzottnak kikiáltott, nácik által elkobzott festmény között Picasso, Matisse, Chagall, Nolde, Marc, Beckmann és Liebermann elveszettnek hitt műveire is rátaláltak a 80 éves Cornelius Gurlitt lakásán, aki egy műgyűjtő fia, és illegálisan kereskedett a képekkel, amikről a háború után azt hazudták, hogy a drezdai bombázásban megsemmisültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.