Most zsebeli be a nagy pénzt a magyar állam a lenyúlt magánnyugdíjak egy részéből

gazdaság
2013 november 5., 15:16

Az MTI most közölte, hogy a magyar állam eladja az összes tulajdonát az Egis Gyógyszergyár Nyrt.-ben. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő döntött úgy, hogy eladjuk a cég öt százalékát kitevő részvényt.

Viszont a részvényeket eleve úgy szerezte a magyar állam, hogy lenyúlta. Ezek ugyanis a magánnyugdíjpénztárak tulajdonában voltak az államosítás előtt. Most már a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnál vannak. A cég francia tulajdonosa viszont úgy döntött, kivezeti az Egis-t a tőzsdéről, ezért felvásárolja a papírokat.

A cég 28 ezer forintért tett vételi ajánlatot részvényenként. Mivel az állam akkor vette át őket, amikor 19 500 forintot értek, most durván hárommilliárd forintos nyeresége van az eladáson. Az egész üzlet 10,33 milliárd forintot hoz a költségvetésnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt