Herman Ottó sírját jogszabálysértően építtette át a miskolci képviselő

2013 november 6., szerda 14:21
1

Dr. Kovács László miskolci önkormányzati képviselő a felsőhámori köztemetőben nyugvó Herman Ottó és Vásárhelyi István védett síremlékén jogszabálysértően sírhelyátépítést hajtott végre. Mindkét sír védett, és a nemzeti sírkert része.

– közölte a Nemzeti Örökség Intézete, ami egy kormányrendelet alapján a nemzeti sírkertbe sorolt temetkezési helyekről rendelkezik. Az intézet szerint Herman Ottó és Vásárhelyi István sírjának átépítése előtt sem a képviselő, sem a felsőhámori köztemető fenntartója nem kereste meg őket, ők a sajtóból értesültek. Az intézet a jegyzőhöz fordul.

A városháza közleménye szerint a szakszerűtlen és jogszabálysértően végrehajtott sírhely-átépítés történt, és vissza fogják állítani az eredeti állapotot.

Fotó: Védegylet / Facebook

Kovács László, a miskolci KDNP-frakció független tagjának a neve is rákerült jó nagy betűkkel Herman Ottó sírkövére, amiről azt mondta: megdöbbent, hogy rákerült a neve a sírhelyre, erről nem tudott.

A Nemzeti Örökség Intézet közleményének végét nem teljesen értem, de azért itt van:

A nemzeti sírkert egy olyan virtuális sírkert, amely egész Magyarországot lefedi, és amelybe a nemzet jeles halottainak temetési helyei tartoznak. A sírok védettek, ezáltal nem szüntethetőek meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt