A bíróság szerint nem sértette meg Szegedi Csanád becsületét Novák Előd

2013 november 8., péntek 10:49

Péntek délelőtt tárgyalta a Fővárosi Törvényszék azt az ügyet, amit Szegedi Csanád indított Novák Előd ellen, mert a Jobbik alelnöke a párt elnökségéhez intézett levélben azt írta, hogy

ha nem hazudik, ha nem titkolja el a származását, akkor  - szép dolog vagy nem, más kérdés – soha nem lett volna sem EP képviselő, sem alelnök.

A zsidó származására 2012-ben rácsodálkozó Szegedi a mondat miatt becsületsértési pert indított, 5 millió nem vagyoni kártérítést követelve.

A pénteki tárgyalási napon Vona Gábor pártelnök és a Jobbik elnökségének nyolc további tagja tanúskodott, mind azt állították, hogy az idézett mondat miatt Szegedit nem érte a pártban semmiféle hátrány.

A bíróság végül az alperes Novák Elődnek adott igazat, ezért Szegedinek perköltségek megtérítéseként 150 ezret kell fizetnie Nováknak és 300 ezret a magyar államnak. Az ítélet nem jogerős, Szegedi nyújthat be fellebbezést. A volt jobbikos képviselő ma nem jelent meg a bíróságon.

A tárgyaláson történtekről még ma videóban számolunk be részletesebben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt