Orbán Viktor arca egy műalkotáson sem szerepelhet csak úgy, ki is retusálták

politika
2013 november 08., 19:10
comments 1

A Bálna építmény megnyitóján szúrta ki a HVG, hogy a Orbán eltűnt az egyik alkotásról, illetve annak a fényképéről.

Szóval a Bálnában nyílt meg az Új Budapest Galéria, ahol a Hamis idő című installáció is látható. Ennek része néhány meggyűrt, régi újságcikkekből kimetszett Orbán Viktor portré is. Na ez már nem fért bele a kiállítás katalógusába.

A galéria megkért, hogy kivehesse az arcokat, én pedig beleegyeztem, mivel értem és megértem, hogy vannak, akik számára ez kényes terület. Az embereknek van vesztenivalójuk, félnek az esetleges retorziótól. Én mindig és minden értelemben független és szabad voltam, ráadásul kettős, svéd-magyar állampolgárságom is van: lehetek bátor.

Ezt az alkotó Szilágyi Szabolcs SI-LA-GI mondta a hvg.hu-nak. Ott képek is vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.