Úgy egymásnak esett az Átlátszó és a DK, hogy a fal adja a másikat

Média
2013 november 09., 14:41

Azzal kezdődött minden, hogy Mong Attila kiposztolt a Facebookra egy sajátos helyreigazítási kérelmet, amit a Demokratikus Koalíció küldött az Átlátszó szerkesztőségének. Az tényleg apró kis semmiség, hogy a DK sajtóosztály arra sem vette a fáradtságot, hogy a helyreigazítás megküldése előtt megnézzék, hogy ki pontosan az Átlátszó főszerkesztője, merthogy az Bodoky Tamás, Mong a helyettese. Bodoky egyébként szintén beszállt a facebookos pofozkodásba, ahogy a vadplakátragasztó DK-s Szabó Zoltán és a Gyurcsány-hívő Vágó Kvízmester István is. Pompás szórakozás, remek csattanóval. Íme a legjobb részek:

mong1

Ez a Mong írás húzta fel a DK-t annyira, hogy barátságos helyreigazítást kértek. Mégpedig emiatt a mondat miatt: „Gyurcsány és a baloldal speciel még nem számolt el semmivel, a pártfinanszírozás ügyében pedig konkrétan nem csináltak semmit, amikor hatalmon voltak, azon kívül, hogy ugyanúgy folyatták ki a közpénzt, ahogyan most a Fidesz”.

A DK még ezt a mondatot is képes volt leírni:

Gyurcsány Ferencnek nincs mivel elszámolnia: vagyonát ugyanis magánvállalkozóként, miniszteri, illetve miniszterelnöki megbízatását megelőzően, az adózásra és a privatizációra vonatkozó hatályos törvények maradéktalan betartásával szerezte.

Mong még válaszolt a saját posztjára, utána jött Bodoky és meglepetésre Vágó:

mong2

Vágót nem hagyta egyedül a csatában Szabó Zoltán egykori MSZP-s, egykori államtitkár, ma már DK-s, és nem államtitkár. Mire Bodokyból is előjött a Túlkapások szerzője.

mong3

mong4

mong5

mong6

Itt tényleg úgy tűnik, hogy kiszáll Szabó, de jön helyette Vágó, és a DK-t védve megpróbál kompromisszumot tető alá hozni.

mong7

mong8

mong9

mong10

mong12

És amikor már unalmassá vált volna az egész, hirtelen visszatér Szabó Zoltán, hogy kiosztasson magának egy óriási pofont.

mong15

mong14

Aztán még folytatódik a heveskedés, de kezd lapossá válni. Azért ha lesz még valami, jelentkezünk újra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.