Itt a póráztörvény - nem lesz jó kutyának lenni

2013 november 10., vasárnap 21:55

A most benyújtott büntetőjogi salátatörvényben a kormány szigorítani fogja a kutyatartás szabályait. A mostani törvény azzal egészül majd ki, hogy aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett természeti területen vagy vadászövezetben póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el.

Ez alól a vadászkutyák mellett egyedül triflakereső kutyák lesznek felmentve. Ők (a gazdáik) mondjuk régóta panaszkodnak, hogy nem lehet úgy gombát keresni, hogy pórázon van a kutya.

A mostani törvény azért szigorú, mert a településeken kívül gyakorlatilag minden vadász, vagy természetvédelmi terület, a településeket kivéve.

Az is büntethető lesz, aki felügyelete alatt álló kutyát szájkosár és póráz nélkül tömegközlekedési eszközön szállítja, élelmiszerboltba, közfürdőbe, vagy játszótérre beengedi. Az egyedüli kivétel a vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutya.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt