Az INGYENES készpénzfelvételt is megszavazta a parlament

gazdaság
2013 november 11., 18:13
comments 4

Jövő februártól minden banknak biztosítania kell, hogy ügyfelei havonta legalább kétszer ingyenesen vehessenek fel készpénzt automatákból, összesen 150 ezer forintig.

303 igen mellett 6 nem és 3 tartózkodás volt csak a szavazáson. Nemmel a DK hat képviselője szavazott, Karácsony Gergely, Ivády Gábor és Szilágyi László pedig tartózkodott.

A törvény szerint annak jár a szolgáltatás, aki elmúlt 16, magyarországi tartózkodási vagy lakhelye van, és nyilatkozott arról, hogy melyik számlájukról szeretnék a pénzt díjmentesen felvenni.

Nyilatkozni nemcsak személyesen a pénzintézetnél lehet majd, hanem netbankon keresztül is december 1-je és jövő január 20-a között.

Rogán Antal korábban ezt a lépést a pénzügyi rezsicsökkentés első lépésének nevezte. És pont olyan lépésnek tűnik, amit nyilván nem fognak a bankok visszahárítani senkire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.