Bűnösnek vallották magukat a londoni iszlamista igazságosztók

külföld
2013 november 12., 21:02

A 26 éves Ricardo McFarlane és a 19 éves, fehér bőrű és vörös hajú Jordan Horner (őt áttérése óta Jamal Uddinnak hívják) egy harmadik, jogi okokból meg nem nevezett 23 éves társukkal január 6-án támadtak öt, hajnali négykor az utcán söröző férfira.

Ők hárman a saría, az iszlám vallási törvényeit akarták betartatni verésekkel, fenyegetőzéssel Kelet-Londonban, ahol 2012-ben az olimpia is volt.

"Miért mérgezitek a testetek? Ez ellenes az iszlám törvényeivel. Ez pedig a Muzulmán Őrjárat. Halál a hitetlenekre!"

Horner vallomása szerint ezekkel a szavakkal támadta le az italozókat. Aztán hátraszólt társainak, hogy "hozzátok a bugylit [shank, ami a brit börtönszlengben kést jelent]". Aztán behúzott párat a menekülőknek. A névtelen 23 éves ezen kívül még két támadást is beismert. (Via The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.