Antal Nimróddal készíttet magyar filmet népszerűsítő magyar filmet Andy Vajna

Tbg
FILM
2013 november 13., 12:33

Nem nyugszik bele Andy Vajna filmügyi kormánybiztos abba, hogy óriásikat hasaltak az idén bemutatott magyar filmek a mozikban. Utoljára Bodzsár Márk Isten műszak című filmjéről derült ki, hogy a magyar nézőket nem igazán érdekli a film - már ami a mozikat illeti.

Ezért aztán a Magyar Nemzeti Filmalap Antal Nimródot, az Amerikában is némileg ismertté vált magyar filmrendezőt kérte fel arra, hogy a magyar filmet népszerűsítő kisfilmet készítsen.

A rendező hétvégén érkezik, és a következő színészekkel fog forgatni:

Bodrogi Gyula, Csuja Imre, Derzsi János, Dobó Kata, Eszenyi Enikő, Gálffi László, Gáspár Sándor, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Koltai Róbert, Kulka János, Pindroch Csaba, Rudolf Péter, Schell Judit, Szabó Győző

A projekt neve Vissza a moziba!. Hogy pontosan mennyi közpénzt szánnak a Kontroll rendezőjét bevonó projektre még nem tudjuk, igyekszünk kideríteni.

A sors fintora, hogy Bodzsár Márk filmjét alig négy három hétig tartották a műsoron a mozik, a 33 kópiával induló filmet ezen a héten sorban veszik le a műsorrol a plázamozikban, tudtuk meg forgalmazói forrásból.

Az persze továbbra is kérdéses, jó irányban tapogatózik-e a filmszakma, amikor mindenképpen a mozikban akarja a magyar nézőkkel megnézetni a magyar filmeket. Erről részletesebben írtunk itt.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.