A megszorítások miatt beborítja Rómát a madárszar

ÁLLAT
2013 november 15., 10:47
photo_camera Franco Origlia/Stringer/Getty

Ősszel mindig nagy a seregélymozgás az olasz fővárosban, de az idei költségvetési megszorítások miatt nem tették meg azokat a lépéseket, amivel eltántoríthatták volna a madarakat attól, hogy a belvárosban maradjanak.

Az elmúlt években sok eszközt vetettek be: volt hogy hangszórókból rémisztgették a madarakat, és nyesték is azoknak a fáknak a lombjait, ahova előszeretettel szálltak. Idén azonban ez mind nem történt meg, ezért a több millió madár vékony rétegnyi guanóval borított be mindent: autókat, épületeket, meg bármi mást, ami az utcán maradt.

Különösen rossz a helyzet a belvárosi a Tiber mellett futó Lungotevere sugárúton, ahol az utat szegélyező fák miatt különösen aktívan szartak össze mindent a seregélyek. Képek a helyszínről a Corriere oldalán, a mi fenti képünk tényleg csak illusztráció, főleg mivel nem is seregély van rajta. Bár Rómában készült. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.