A megszorítások miatt beborítja Rómát a madárszar

ÁLLAT
2013 november 15., 10:47
Franco Origlia/Stringer/Getty

Ősszel mindig nagy a seregélymozgás az olasz fővárosban, de az idei költségvetési megszorítások miatt nem tették meg azokat a lépéseket, amivel eltántoríthatták volna a madarakat attól, hogy a belvárosban maradjanak.

Az elmúlt években sok eszközt vetettek be: volt hogy hangszórókból rémisztgették a madarakat, és nyesték is azoknak a fáknak a lombjait, ahova előszeretettel szálltak. Idén azonban ez mind nem történt meg, ezért a több millió madár vékony rétegnyi guanóval borított be mindent: autókat, épületeket, meg bármi mást, ami az utcán maradt.

Különösen rossz a helyzet a belvárosi a Tiber mellett futó Lungotevere sugárúton, ahol az utat szegélyező fák miatt különösen aktívan szartak össze mindent a seregélyek. Képek a helyszínről a Corriere oldalán, a mi fenti képünk tényleg csak illusztráció, főleg mivel nem is seregély van rajta. Bár Rómában készült. (via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt