Miért lett a Puskás-szobor feje olyan, mintha az Uborkához készült volna??!

Tbg
sport
2013 november 16., 15:05

A válasz tök egyszerű: mert egy karikaturista szobrász készítette a Szentesen nemrégiben felavatott alkotást. Az alaphírünk alatt figyeltek fel erre kommentelőink.

Csíky László honlapjáról egyből kiderül, miért ilyen furcsa, karakteres, eltúlzott Puskás Ferenc arca. A szobrász ugyanis leginkább karikatúrákat készít szoborból, itt egy kis válogatás a honlapjáról. Akinek pedig erre állt rá a keze, az nehezen vált másra.

photo_camera )

Akinek az Uborka nem mond semmit: ez egy politikai viccműsor volt a köztévén, ahol a műanyagbábokkal játszották el a kor hírességeit. A műsor humora önmagában önálló műfajt teremtett, de alapvetően a történések kifigurázása volt a cél.

A bábok az akkoriban egyik legismertebb karikaturista, Tonió tervei alapján készültek. Tonió stílusa egyébként olyan szinten népszerű, hogy a Váci utcában még mindig ebben a stílusban készülnek a turistákról készült rajzok. Ahogy Csíky sem sokat gondolkodhatott saját stílusának kialakításán.

photo_camera Tonió figurái az Uborkában: Kudlik Júlia és Antal Imre (†)

Nem vagyunk a hülyéskedés ellenségei, sőőőt! De a szentesi sporttelepen nem az volt a cél, hogy Puskást parodizálják, de ez mégis elég jól sikerült.

Hát ezek szerint akkorát fordult a világ, hogy mostantól a nemzet nagyjai is tök komolyból lesznek az Uborka szereplői, annyi különbséggel, hogy nem gumiba, hanem bronzba öntik őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.