Miért lett a Puskás-szobor feje olyan, mintha az Uborkához készült volna??!

A válasz tök egyszerű: mert egy karikaturista szobrász készítette a Szentesen nemrégiben felavatott alkotást. Az alaphírünk alatt figyeltek fel erre kommentelőink.

Csíky László honlapjáról egyből kiderül, miért ilyen furcsa, karakteres, eltúlzott Puskás Ferenc arca. A szobrász ugyanis leginkább karikatúrákat készít szoborból, itt egy kis válogatás a honlapjáról. Akinek pedig erre állt rá a keze, az nehezen vált másra.

)

Akinek az Uborka nem mond semmit: ez egy politikai viccműsor volt a köztévén, ahol a műanyagbábokkal játszották el a kor hírességeit. A műsor humora önmagában önálló műfajt teremtett, de alapvetően a történések kifigurázása volt a cél.

A bábok az akkoriban egyik legismertebb karikaturista, Tonió tervei alapján készültek. Tonió stílusa egyébként olyan szinten népszerű, hogy a Váci utcában még mindig ebben a stílusban készülnek a turistákról készült rajzok. Ahogy Csíky sem sokat gondolkodhatott saját stílusának kialakításán.

Tonió figurái az Uborkában: Kudlik Júlia és Antal Imre (†)

Nem vagyunk a hülyéskedés ellenségei, sőőőt! De a szentesi sporttelepen nem az volt a cél, hogy Puskást parodizálják, de ez mégis elég jól sikerült.

Hát ezek szerint akkorát fordult a világ, hogy mostantól a nemzet nagyjai is tök komolyból lesznek az Uborka szereplői, annyi különbséggel, hogy nem gumiba, hanem bronzba öntik őket.