Meg akarta védeni magát, ezért tört rá a 72 éves ezermesterre a Terrorelhárítási Központ

történetek
2013 november 17., 09:53
comments 1

Ha csak egy tanulságos történetet olvasnak el ma, az legyen a Nyékládháza és Emőd között élő 72 éves ezermester sztorija, akit a Terrorelhárítási Központ emberei azért vették őrizetbe kedd hajnalban, mert az egyik szomszédja bejelentette, hogy engedély nélkül tart fegyvert otthon.

Mint mondta, amikor látta, hogy rendőrök állnak a háza előtt, mondta, hogy hozza a kulcsot, de mégis szétrúgták a kapuját. A pizsamás férfit arccal a sárba fektették, rátérdeltek a hátára, és hátrabilincselték a kezét.

A neve elhallgatását kérő idős férfi elmondta:

„Nem a hatalmat akartam megdönteni, csak védekezni akartam azzal a kispuskával.”

A kora miatt nem tarthat már engedéllyel fegyvert, de mivel már kétszer feltörték a házát, és hallott az öregezésről, amikor a 93 éves anyja hozzá költözött, úgy érezte, muszáj megvédenie magát, ezért vett egy kispuskát az ónodi vásárban – mondta a Borsod Online-nak. A pincéjéből vittek már bort és pálinkát, de az anyanyulát is ellopták, így annak a kicsinyei is elpusztultak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.