Épp a strandon hívta az elnök, hogy szabad a férje

Egyéb
2013 november 18., 11:25
comments 2

Anne-Marie Collomp az Indiai-Óceántól körülölelt Reunion szigetén éppen a strandon volt, amikor megcsörrent a telefonja. Franciaország köztársasági elnöke, Francois Hollande volt a vonalban. "Asszonyom, a férje megszökött, és már jó kezekben van."

photo_camera Fotó:AFP/SUNDAY AGHAEZE

Vagy legalábbis valami ilyesmit mondhatott neki az elnök. A 63 éves Francis Collomp tavaly decemberben esett nigériai emberrablók fogságába. A Nigériát muzulmán törvények szerint átszervezni kívánó szélsőséges és véreskezű szervezet, a Boko Haram egyik oldalága, az Ansaru nevű csoport rabolta el. Collomp mérnökként dolgozott Nigériában. Az ország északi részén, a Szahara határán tartották fogva.

Úgy szökött meg, hogy kifigyelte, mikor mennek imádkozni fogvatartói. Tudta, hogy ilyenkor 15 percig sosem néznek rá. És az egyik ima alkalmával elfelejtették rázárni az ajtót.

Óvatosan kiment a házból, ahol fogva tartották, majd futni kezdett. Megállított egy motortaxit, felpattant rá, és a rendőrségre vitette magát.

Jól van, de 30 kilót fogyott tavaly óta. (telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.