Budapest makett

kult
2013 november 19., 13:39

Kevesen tudják, hogy Európa számos nagyvárosához hasonlóan Budapestről is készült egy kézzel fogható térbeli modell, amely ötszázszoros kicsinyítésben mutatja be a főváros épületeit. Sőt, gondos kezek évről-évre követik is a város életében bekövetkezett változásokat, és belehelyezik az építészetileg legfontosabb épületek kicsinyített másait. -írja Molnár András, a HG.hu egyik korábbi cikkében.

Jelenleg a Bálna megnyitása kapcsán került ismét reflektor fénybe. A Szemerey Samu által kurált Makett Fesztivál óta a Bálna orrában megtekinthető a belvárosi rész (ha szerencséje van az embernek és épp nyitva találja). Azért csak a centrum látható, mert a modell teljes alapterülete nagyjából 250 négyzetméter. A 167 darab, egyenként 120 x 80 centiméter méretű rész pedig nem igazán fér el Budapest új ékkövének gyomrában.

samu400
Szemerey Samu, a Makett Fesztivál kurátora

makett400

makettv2400

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.