Ha van fölös 215 milliója, most megveheti Schumacher első világbajnoki versenyautóját*

sport
2013 november 19., 15:06
comments 8

Az 1994-es Beneton-Fordot december 1-én árverezik el a londoni Bonhams aukciósházban. A leendő tulajdonos nemcsak a tökéletesen működő autót kapja meg, hanem egy tesztelési lehetőséget is a Benetton korábbi spanyolországi pályáján.

Schumacher a 94-es szezonban Monacóban és Imolában is versenyt nyert. Ezt az autót vezette a San Marinó-i nagydíjon is, ahol Ayrton Senna életét vesztette.

A szakértők szerint a kocsi 600 ezer font körüli áron kelhet el, ez kb. 213 millió forint. (MTI)

*Helyesbítés: Nem ellenőriztem az MTI állításait így az eredeti címben azt állítottam, hogy ez volt Schumacher első F1-es autója. Schumacher valójában 1991-ben versenyzett először egy Jordan Forddal. A most elárverezett autóval első világbajnokságát nyerte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.