Súlyosbodik a harc a Corvinus főigazgatója és a HÖK között

Egyre komolyabb belharc bénítja az egyetem működését: a kormány által kinevezett főigazgató, Rózsás Péter András és a helyi HÖK elnöke, Kiss Dávid mondanak egymásnak ellentmondó dolgokat diákoknak írt levelekben.

A dolog mégsem teljesen téttelen, ugyanis az egyetem diákjai még mindig nem kapták meg az ösztöndíjaikat. Az egyetem vezetése és a HÖK szerint azért nem, mert a főigazgató Rózsás nem írta alá az ehhez szükséges papírokat.

Kedd délelőtt került fel a Corvinus Online blogjára a HÖK levele, amiben nyilvánosságra hozták azt a levélváltást, ami szerintük azt bizonyítja, hogy nem rajtuk múlt az ösztöndíjak csúszása, hanem Rózsás főigazgatón, aki munkájával

hónapok óta bénítja meg és lehetetleníti el a Budapesti Corvinus Egyetem működését.

Kedd délután háromnegyed ötkor a főigazgató levelet küldött ki az egyetemi hálózaton keresztül. Ezt olvasónktól kaptuk meg. A levélben az áll, hogy bár hiányos adatokat kapott meg valóban november 15-én, mégis ellenjegyezte a kifizetéseket, és azok megtörténtek.

Illetve még az, hogy mivel Rózsás sok panaszt kapott a HÖK nem megfelelő döntési mechanizmusáról, ezért ha valaki mégsem kapott pénzt, az jelezze neki emailben.

level1

 

Kicsit több mint tíz perccel később érkezett a HÖK-elnök Kiss Dávid válasza, szintén a Neptunon keresztül:

level1

 

Kiss ebben odáig megy, hogy a főigazgatói körlevél a HÖK lejáratását és az egyetemi közhangulat szándékos rontását is szolgálhatta.

Az egyetem legutóbb akkor került be a hírekbe, amikor valaki névtelen levélben fordult a sajtóhoz az egyetem vezetőségénél tapasztalt korrupciós ügyek miatt.