Matolcsy nagyon elégedett saját magával, jegybankjával és a kormányával

gazdaság
2013 november 20., 12:25
comments 2

A Magyar Nemzeti Bank és a bankrendszer közös sikerének, és a GDP-hez viszonyított aránya miatt világrekordnak mondta Matolcsy György a Növekedési Hitelprogramot. Mindezt annak köszönhettük, hogy 2010-ben az ország, 2013-ban pedig a jegybank változz gazdaságpolitikát (2010-ben kinevezték Matolcsyt, 2013-ban kinevezték Matolcsyt).

Matolcsy szerint a magyar kormány nem megszorított, hanem közös teherviselésre bírta az országot. Ezért "csipkelődést, rugdosódást kaptunk". Viszont növekedést és politikai stabilitást hozott.

Szerinte növekedési fordulat jön, ami részben az adórendszer átalakításának köszönhető. Ezért ki kell állnunk az igazságos egykulcsos adó mellett. Azért, mert olyan jövedelemtöbbletet hagyott a népességnél, ami szerinte elengedhetetlen volt a gazdaság beindulásához.

A Növekedési Hitelprogram folytatódni fog. Most épp a második szakaszban van, amikor kétezer milliárd forintnyi kedvezményes hitellel tömi meg az országot az MNB.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt