Matolcsy nagyon elégedett saját magával, jegybankjával és a kormányával

gazdaság
2013 november 20., 12:25
comments 2

A Magyar Nemzeti Bank és a bankrendszer közös sikerének, és a GDP-hez viszonyított aránya miatt világrekordnak mondta Matolcsy György a Növekedési Hitelprogramot. Mindezt annak köszönhettük, hogy 2010-ben az ország, 2013-ban pedig a jegybank változz gazdaságpolitikát (2010-ben kinevezték Matolcsyt, 2013-ban kinevezték Matolcsyt).

Matolcsy szerint a magyar kormány nem megszorított, hanem közös teherviselésre bírta az országot. Ezért "csipkelődést, rugdosódást kaptunk". Viszont növekedést és politikai stabilitást hozott.

Szerinte növekedési fordulat jön, ami részben az adórendszer átalakításának köszönhető. Ezért ki kell állnunk az igazságos egykulcsos adó mellett. Azért, mert olyan jövedelemtöbbletet hagyott a népességnél, ami szerinte elengedhetetlen volt a gazdaság beindulásához.

A Növekedési Hitelprogram folytatódni fog. Most épp a második szakaszban van, amikor kétezer milliárd forintnyi kedvezményes hitellel tömi meg az országot az MNB.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.