Ekkora ütközést is régen láttunk

Kevés dolog kavarta fel annyira a profi amerikaifutball hétköznapjait, mint az agyrázkódások hosszú évek alatt lassan botránnyá dagadó ügye. Az NFL vezetői évekig próbálták eljelentékteleníteni a problémát, bár mostanra kutatások tucatjai igazolják, hogy van összefüggés az agyrázkódások nagy száma és aközött, hogy a liga sok visszavonult sztárja nyugdíjaskorára teljesen elbutul, agresszívvé válik, esetleg az öngyilkosságba menekül a krónikus fájdalom elől.

Nézzék például ezt az ütközést:

Forrás: PBS Frontline

Craig Steltz, a Chicago Bears védője próbálta megakadályozni a baltimore-i Kyle Juszczyk visszahordását, de egy apró technikai hibát vétett. Nem hajolt elég mélyre, hogy megemelhesse a nála 15 kilóval nehezebb támadót, aki így vállával letarolta a fejét. (Seltz aprócskának számít a maga 185 centijével és 95 kilójával, de ő skill player, vagyis neki fürgének és ügyesnek kell lennie)

Forrás: PBS Frontline

Steltz az ütés után alig volt magánál, lábra sem tudott állni. Annyira látványosan ingott meg, hogy nem is csapattársai, hanem a Baltimore Ravens egyik játékosa kezd rögtön integetni az orvosoknak, hogy siessenek. (Via PBS)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.