Ekkora ütközést is régen láttunk

2013 november 21., csütörtök 10:12
4

Kevés dolog kavarta fel annyira a profi amerikaifutball hétköznapjait, mint az agyrázkódások hosszú évek alatt lassan botránnyá dagadó ügye. Az NFL vezetői évekig próbálták eljelentékteleníteni a problémát, bár mostanra kutatások tucatjai igazolják, hogy van összefüggés az agyrázkódások nagy száma és aközött, hogy a liga sok visszavonult sztárja nyugdíjaskorára teljesen elbutul, agresszívvé válik, esetleg az öngyilkosságba menekül a krónikus fájdalom elől.

Nézzék például ezt az ütközést:

Forrás: PBS Frontline

Craig Steltz, a Chicago Bears védője próbálta megakadályozni a baltimore-i Kyle Juszczyk visszahordását, de egy apró technikai hibát vétett. Nem hajolt elég mélyre, hogy megemelhesse a nála 15 kilóval nehezebb támadót, aki így vállával letarolta a fejét. (Seltz aprócskának számít a maga 185 centijével és 95 kilójával, de ő skill player, vagyis neki fürgének és ügyesnek kell lennie)

Forrás: PBS Frontline

Steltz az ütés után alig volt magánál, lábra sem tudott állni. Annyira látványosan ingott meg, hogy nem is csapattársai, hanem a Baltimore Ravens egyik játékosa kezd rögtön integetni az orvosoknak, hogy siessenek. (Via PBS)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt