Az iskolában arra nevelik a tíz éves fiút, hogy 25 éves bátyja halálos bűnt követ el

oktatás
2013 november 21., 11:50

Kétségbeesett levelet írt Balogh Klára a liberalisok.hu-n működő oktatási panaszládába. A nőnek két gyermeke van, egyikük homoszexuális. A másik pedig a homoszexualitásról tanul az iskolában:

Egy 25 éves és egy 10 éves kisfiú anyukája vagyok. Nagyobbik fiam homoszexuális. Boldog kapcsolatban él egy másik fiatalemberrel. Nagyon szeretik egymást. Az elején nehéz volt ezzel megbarátkoznom, de ma már teljesen természetesnek veszem a kapcsolatukat. És eddig az egész családunk annak vette. Kisebbik fiam az úgynevezett erkölcstan órán azt tanulja, hogy a homoszexualitás súlyos, halálos bűn. A gyerek nem tudja feldolgozni, hogy bűnös az ő nagy testvére, akit nagyon szeret. Miért kell közpénzekből, a mi befizetett adóinkból gyerekeket, akik még nyitottak arra nevelni, hogy a másság az és nem lehet elfogadni? Miért kell az elfogadás helyett embertelenségre nevelni a gyerekeinket?

photo_camera A könyv borítója.
photo_camera És a lecke

Erről a könyvről már mi is írtunk korábban, Erdő Péter bíboros testvére, és az Apor Vilmos Főiskola rektora írta a negyedikeseknek szóló tankönyvet, ami nem része az alaptantervnek, de iskolák választhatják.

A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége akkor közleményben védte meg a könyvet a sajtóban megjelent támadásoktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.