menu
search
account_circle

Köldökszöszből és lábgombából csináltak emberi sajtot

gasztronómia
2013 november 21., 09:06
e=>{var n,t;return(null===(n=this.args.alt)||void 0===n?void 0:n.trim())||(null==e?void 0:e.trim())||(null===(t=this.textContent)||void 0===t?void 0:t.trim())}
photo_camera Michael Pollan köldökszöszéből. Fotó: Dezeen

Egy dublini kiállításra készítették a sajtot, amihez olyan emberekről vettek le baktériumokat, mint Michel Pollan, aki séf és tök jó újságíró. A kiállítás egyébként szintetikus biológiáról szól. A készítők ( Christina Agapakis tudós és Sissel Tolaas szagszakértő (!)) szerint a sajt íze reflektál az emberre, akiből készült. Ha belegondolunk, még sokkal undoríróbb az egész. Soha többet nem eszem sajtot, pedig eddig is tudtam, hogyan készül.

e=>{var n,t;return(null===(n=this.args.alt)||void 0===n?void 0:n.trim())||(null==e?void 0:e.trim())||(null===(t=this.textContent)||void 0===t?void 0:t.trim())}
photo_camera Ben Wolfe mikrobiológus lábgombáiból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.