Még nyitva a józsefvárosi piac

Budapest
2013 november 21., 10:05

A helyszínről jelentkezett Botos Tamás: a MÁV emberei éppen a piacot üzemeltető cég irodájában tárgyalnak, hamarosan lesz egy sajtótájékoztató, ahol több minden is kiderülhet.

negy_tigris_piac_kina_jozsefvaros_11

A helyszínen nagyjából 100-150 ember gyűlt össze, üzletek fele ma már nem nyitott ki. A kinyitó árusok között van, aki azt mondta, nem is kapott értesítést arról, hogy mennie kéne. Olyan is volt, aki arról mesélt, hogy szerinte az üzemeltető Komondor Kft. már rég lelépett innen, a rendőrségre hagyva a munkát.

Négy rendőrségi kisbusz van a helyszínen, de eddig semmiféle intézkedésre nem került sor.

negy_tigris_piac_kina_jozsefvaros_10

Júniusban jelentette be hírhedt kínai piac bérleti szerződésének felmondását Kocsis Máté, amihet 150 napos felmondási idő tartozik. Ez jár le ma.

negy_tigris_piac_kina_jozsefvaros_8

Update: A Komondor Kft. nem adja át a helyszínt, erről jegyzőkönyvet vettek fel, most pedig rögzítik a közüzemi mérőállásokat.

Állítólag ma lekapcsolják az áramot, holnap meg a vizet fogják kikapcsolni.

negy_tigris_piac_kina_jozsefvaros_2

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, sajtótájékoztatóján elmondta: néhány hetet nyerhetnek a bérlők azzal, hogy a bíróságon megtámadták a szerződés felmondását, de a bezárásról szóló döntésen ez nem változtat. Hozzátette, hogy a józsefvárosi önkormányzat nincs jogosítvány az ügyben, a jogvitában nem érintett, de abban érdekelt, hogy a piac csütörtökön bezárjon.

negy_tigris_piac_kina_jozsefvaros_15

negy_tigris_piac_kina_jozsefvaros_6

negy_tigris_piac_kina_jozsefvaros_4

negy_tigris_piac_kina_jozsefvaros_3

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.