Véletlenül egy olyan kis reptérre szállt le egy óriás Boeing, ahonnan fel sem tud szállni

közlekedés
2013 november 21., 14:21

A Boeing 747 LCF Dreamliftere a legnagyobb gép, amit a Boeing ma gyárt. Tegnap este a New Yorkból elinduló egyik gép véletlenül rossz reptérre szállt le a witchitai Jabara reptéren.

A légi irányítókkal folytatott beszélgetés felvételei alapján hallani, hogy a pilóták végig azt hitték, hogy a közeli ipari üzem kifutópályájára szálltak le.

photo_camera Kép via postandcourier twitter

Az persze önmagában béna, hogy rossz reptérre tették le a gépet, ennél sokkal kínosabb, hogy olyan reptérre, ahol nincs elég hosszú kifutópálya a felszálláshoz. A Jabara reptér kifutója 1860 méter hosszú, a Boeingnek pedig kb. 3000 méteres kifutópálya kell egy felszálláshoz.

Ennek ellenére a legfrissebb hírek szerint meg fogják próbálni a felszállást, de előbb egy vontatóautóval meg kell fordítaniuk. A hatóságok szerint sema gép súlya (még mindig tele van rakománnyal), sem a kifutópálya nem jelenthet gondot. (via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.