Orbán a háziasszonyok költségvetéséről beszélt

gazdaság
2013 november 22., 08:18

Japánból sem tudta kihagyni a szokásos pénteki rádióinterjúját a miniszterelnök. A GDP-növekedést úgy kommentálta, hogy "hasítunk". Bár az 1,7 százalékos negyedéves GDP-növekedés egyébként nem annyira számít hasításnak, a miniszterelnök is azt mondta, hogy nem szabad elbíznunk magunkat. Mindenesetre Orbán szerint a növekedés hamarosan megjelenik a háziasszonyok költségvetésében is. Egyelőre mondjuk nem úgy néz ki.

A GVH döntése megdöbbentette Orbánt. "Engem is mellbevágott a végtörlesztési kartell, a GVH döntése; ez is bizonyítja, hogy itthon olyan dolgok történnek, amik egy normális országban megengedhetetlenek". Pedig szerinte a kormány kitalált egy jó megoldást, csak aztán a bankok meg akarták akadályozni.

Az egykulcsos adóról azt mondta, egyelőre nem kell változtatni rajta. Szerinte 2010-ben volt egy olyan adórendszer, amit tönkretette az országot. Most meg kell várni az eredményeket. A bankszektort és a "monopolcégeket" sújtó különadókkal szerinte nincs semmi baj.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.