Pálinkát és bort pancsoltak a Dél-Alföldön

bűnügy
2013 november 24., 08:51
comments 3

Amíg az előírásoknak megfelelő berendezésekkel, betartva néhány nevetségesen laza szabályt, mindenki annyi pálinkát főzhet, amennyit nem szégyell (és amennyit a rokonaival, ismerőseivel, haverjaival 86 literenként le tud igazoltatni), még mindig van néhány észkombájn, aki megpróbálkozik kicsit nagyobb volumenben.

Na, egy ilyen figurát találtak Mezőberényben a pénzügyőrök. Egy ingatlan hátsó épületében fedezték föl az éppen működő, engedély nélküli 140 literes pálinkafőző berendezést (max. száz literes az engedélyezett magáncélra), volt még ott 530 liter cukrozott szilvacefre és 360 liter kész párlat is.

A kábé egymillió forint értékű illegális terméket és a berendezést lefoglalták, a tulajdonos ellen jövedékkel visszaélés elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a várható jövedéki bírság összege 2,3 millió forint – írta korszerűen, a Facebook internetes közösségi szolgáltatás online weboldalán a NAV.

Egy másik jövedéki ellenőrzés pancsolt borokat talált. Egy bócsai telephelyen parkoló teherjármű rakteréből 1364 liter, 2 literes kiszerelésű fehér gyümölcsbor és 1536 liter, 2 literes kiszerelésű fehérbor került elő. Egy földalatti tartályban 30 ezer liter, erjedésben lévő szeszes folyadékot, további hét tartályban összesen 15 ezer 520 liter szeszes folyadékot, valamint egy teljes palackozó gépsort, szivattyúkat és 50 kilogramm különböző borászati adalékanyagot is találtak. Aztán volt még ott egy 200 ezer forint értékű lepárló berendezés és 100 liter pálinka. A pénzügyőrök a mintegy 11 millió forint értékű illegális terméket és berendezéseket lefoglalták, a tulajdonos ellen költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A várható jövedéki bírság összege meghaladja a 124 millió forintot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.