Elcsábított asszony buktatta le a nyelvvizsgagyárat

bűnügy
2013 november 25., 06:50

Na jó, ilyen tényleg nincs. A Blikk szerint úgy sikerült a rendőröknek megtudniuk a legtöbb információt a fél éve lebukott nyelvvizsgagyárról, hogy egy rendőr elkezdett udvarolni az egyik gyanúsított feleségének, klasszikusan, sms-ekkel kezdte, aztán randira hívta. A feleség pedig szerelmes lett, és szépen elmesélt mindent az udvarlójának, amit a férje ügyeletiről tudott. A férj letartóztatása előtt az ügyészségen főállású tolmácsként és ügyvédjelöltként dolgozott.

"A férjemnek bevallottam mindent. Nem tagadtam, hogy találkoztam a rendőrrel, azt azonban a mai napig nem tudom, hogy csak azért udvarolt-e nekem, mert így próbálták meg a férjemet leleplezni, vagy valóban szerelmes lett belém" – mesélte el az asszony a Blikknek.

Az mindenesetre sejtet valamit, hogy a férj szerint - aki szintén nyilatkozott a lapnak - azután, hogy minden borult, a nyomozó eltűnt az életükből. "Annyit tudunk róla, hogy valamilyen operatív csoportnál dolgozik" – mondta el P. András. Részletesen vallomást tett a rendőröknek, ami alapján azt reméli, hogy a vádemeléskor talán nem őt tartják majd a bűnbanda fejének.

Az ügyészségi nyomozók fél évvel ezelőtt leplezték le a bűnszervezetet. A gyanú szerint három fő figurája volt a társaságnak: egy volt NAV-os ellenőr Nyíregyházáról mozgatta a szálakat, az ügyészség tolmácsa - akinek a felesége elcsábult - Budapesten irányított, a Károli Gáspár Református Egyetem egyik nyelvtanára pedig az elit kuncsaftokkal tartott kapcsolatot. A kliensek között több tucat rendőr, adóhivatali dolgozó, sőt polgármester is akadt.

Az ügynek eddig 6-700 gyanúsítottja van, de ez a szám folyamatosan emelkedik. Többségük diplomára váró diák, akik 300 ezer forintért jutottak nyelvvizsgához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.