Az LMP pénzügyi vezetője is nyert volna a napelem pályázaton

POLITIKA
2013 november 26., 08:34

Van ez a 8 milliárdos naperőmű tender, amit azután fújtak le az NFÜ-nél, hogy kikerült a nyertesek listája. Ugye Lázár János személyesen intézkedett, és a pénzt a cégek helyett közintézmények kapják. Az Átlátszó most kiásta, hogy reménybeli nyertesek között volt Jakab Tamás, a Lehet Más a Politika (LMP) pénzügyi vezetője a Construm Elektro Kft. egyik résztulajdonosa is.

Jakab, amikor megkeresték az ügyben azt magyarázta, hogy ő résztulajdonosként valóban nem tudja, hogy cége pályázott egy 220 milliós beruházásra, és kollégái nem értesítették arról, hogy a cége telephelyén hamarosan több százmillió forintos naperőmű létesül. Mert ő "csak" egy tag, a céget nem ő viszi.

További érdekességek az Átlátszón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.