Ez történik az interneten egy perc alatt

TECH
2013 november 26., 13:22

Ritka érdekes adatokat bányászott ki a befektetési bankok általában unalmas iparági jelentéseinek egyikéből a Quartz. A GP Bullhound az internettel foglalkozott jelentésében, és ebben közölt adatokat arról, hogy mi történik egy perc alatt a neten:

  • Megjelenik 350 ezer twitterüzenet.
  • Feltöltenek 243 ezer fotót a Facebookra.
  • Lejátszanak száz órányi videót a Youtube-on.
  • Az Amazon.comnak ennyi idő alatt 118 ezer dollár bevétele van.
  • 3,5 millió dologra keresnek rá a Google-on.
  • És még a Linkedinre is regisztrál 120 ember.

Ez az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 16-250 százalékos növekedés - az adatsor gyengébbik végén a Facebookra feltöltött fotók, az erősebbik oldalán a twitterüzenetek vannak. Mindezt egyre növekvő globális online népesség produkálja, de a nethasználók bővülésének üteme csupán három százalékos. Ennél jelentősebb tényező, hogy világátlagban 17 százalékkal növekedett a szélessáv sebessége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.