2014-es foci-vb: leszakadt a Sao Pauló-i stadion tetőszerkezete, többen meghaltak

futball
2013 november 27., 17:04
comments 2

A jövő évi labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésének helyt adó Sao Pauló-i Itaquerao Stadion tetőszerkezetének egy darabja, a balesetben legalább három ember meghalt.

A helyi tűzoltóság képviselője egy rádiónak elmondta, hogy egy daru omlott össze a fémszerkezet tetején. A televíziós felvételek alapján egy hatalmas fém darab zuhant rá a lelátóra az aréna keleti (más jelentések szerint a déli) oldalán, és a nézőtér mellett a nagy kivetítő is megsérült.

photo_camera Így nézett ki a készülő stadion egy hete (Fotó: Nacho Doce / Reuters)

A stadionban az építkezést most fejezték volna be, 94 százalékon állt, de így minden bizonnyal nem tudják majd átadni a nemzetközi szövetség által kijelölt decemberi határidőig.

A vb helyszínei közül hat stadion még nincs kész.

(MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.