Jó reggelt, úgy néz ki, megint lesz végre német kormány!

kultúra
2013 november 27., 05:16

A tegnap esti megbeszélések sikeresek voltak a német kereszténydemokraták és a szociáldemokraták között, ami azt jelenti, hogy a választást harmadszor megnyerő Angela Merkel végre megint kormányt alakíthat majd. Ráadásul nagykoalícióban.

A megállapodást ma reggel fogja bemutatni Merkel és az SPD vezetője, Horst Seehofer. Ugyan a CDU azt mondta, hogy a megállapodás a konzervativizmus jegyeit hordozza, mégis megegyeztek az általános minimálbérben, a korai nyugdíjban és a kettős állampolgárság szabályainak megváltoztatásában is. Ezek voltak azok a dolgok, amiket az SPD kért a koalícióért.

Januártól 8.50 euró lehet a minimálbér óránként Németországban. A CDU fő követelésében is megegyeztek viszont, nem lesz adóemelés a ciklusban. A két párt legutoljára 2005 és 2009 között kormányzott nagykoalícióban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.