Ne bámuld a pultoslány mellét, mert ellopják a biciklidet!

FILM
2013 november 27., 09:20
comments 6

2013 őszének legfontosabb fejleménye a magyar médiában most már egyértelműen a videóművészet gyökeres átalakulása. Miközben a dokumentumvideók és az áldokumentumvideók annyira összekeveredtek, hogy a mozgókép gyakorlatilag a hazugság szinonimája lett, csendben virágzásnak indult egy másik színtér: a bűnügyi oktatóvideók csodálatos világa.

A szabolcsi és békési áldozat- és ifjúságvédelmi filmeket már jól ismerjük.

Most új játékos robbant be a piacra:

a Budapest Rendőr-főkapitányság.

Az ő megbízásukból készült készült a Széchenyi terv keretében a Bűnmegelőzési tanácsok videósorozat. A tízrészes, átlagosan egyperces videókból álló sorozat elsősorban hipnotikus zenéjével vesz le a lábáról, másrészt azzal, hogy állandó szereplője, a bűnöző így néz ki:

aldozat4

A legtöbb részben ő kavar valamiféle bajt.

Egyszer például csábos tettestársával csalnak lépre egy férfit:

aldozat5

Aki azt hiszi, rámosolygott a szerencse, közben ilyen rútul rászedik:

aldozat6

És így végzi:

aldozat1

A teljes történet:

De nem is mindig kell álarcos csirkefogó a gaztettekhez. Az egyik film arról szól, hogy ha nem kötjük le a biciklinket a kávéző előtt, inkább a pultos melleit bámuljuk:

aldozat2

Annak nem lesz jó vége.

aldozat3

Mert így járunk:

A legmegrázóbb viszont egyértelműen az, hogy a tolvajok a Mikulást sem kímélik. Pedig hogy neki milyen jó a lelke, arra itt a bizonyíték ajándéklistáján:

aldozat7

De számára sincs kegyelem, a puttonyba végül csak bosszúság jut.

aldozat8

VIGYÁZZ! Ne legyen belőled is Mikulás.

A többi rész itt tekinthető meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.