Semmi nem riasztja el a turistákat Thaiföldről

külföld
2013 november 27., 14:58

Az elmúlt hét évben volt katonai puccs az országban, voltak véres zavargások, öntött el mindent az áradás, most meg megint kormányellenes tüntetők rázzák az utcát, de mindez semmit nem számít: meredeken nő a turisták száma.

Míg 2006-ban még csak 14 millió turistát láttak vendégül, addig idén már októberben megvolt a 21 millió látogató. Az, hogy az országban zajló főleg politikai, néha meg természeti csapások nem riasztják el a turistákat, nagy megkönnyebbülést jelenthet a mindenkori kormány számára, mert például tavaly az éves GDP 7,3 százaléka jött a turizmusból. Tíz éven belül pedig azt várják, hogy 8,7 százalékra nő majd meg az arány.

Ráadásul a szektor komoly munkaerőfelszívó erőt is képvisel, tavaly több mint kétmillióan dolgoztak vendéglátásban, ez az összfoglalkoztatottak 5,2 százaléka.

Idén amúgy Bangkok lett a legnépszerűbb turistacélpont egy nemzetközi index alapján, bőven beelőzve Londont is. A fővárosban idén 15,9 millió turista fordul meg, köztük mondjuk sok a kínai, akik csak vásárolni ugranak át, mert jóval olcsóbban lehet, mint Szingapúrban vagy Hongkongban.

Sokat számít persze, hogy a nyugati turisták főleg olyan helyszíneket látogatnak szívesen, ahol eleve ritkán fordulnak elő zavargások, például az északi hegyvidéki részeket és a déli partszakaszt. És persze az ország turisztikai hivatala is nagy erőket fordít arra, hogy azt az üzenetet kommunikálják, hogy minden a legnagyobb rendben. (via QZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.