Andor Lászlót támadja a Daily Mail

külföld
2013 november 28., 10:11
MTI/EPA/Olivier Hoslet

A Daily Mail szerint lemondásra szólították Andor Lászlót, az EU munkaügyi biztosát, mert "undok országnak" nevezte az EU más országaiból érkező munkavállalók juttatásainak korlátozását tervező Nagy-Britanniát. A lap cikkéből nem derül ki, hogy ki és mikor szólította volna lemondásra Andort.

David Cameron tervéhez Franciaország és Németország is csatlakozott - pedig ez a három ország elég ritkán ért egyett európai ügyekben. De Francois Hollande szerint a kelet-európai országok a fejlett nyugatiakra zúdítják szociális problémáikat, ez pedig már "Franciaország gazdasági és szociális hálóját fenyegeti". Angela Merkel új kormányának koalíciós szerződésében van szó arról, hogy a "szegénységi migráció" jelentős szociális problémákat okoz.

A munkaerő szabad áramlása amúgy az EU egyik alapszabadsága. Az uniós alapszerződés szerint uniós polgárt nem lehet diszkriminálni, vagyis minden uniós polgár ugyanazokra a juttatásokra jogosult minden másik uniós országban, mint annak állampolgárai.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt