Debrecenben is TILOS hajléktalannak lenni

POLITIKA
2013 november 28., 20:32
comments 1

Budapest után Debrecen belvárosban és a Nagyerdőben sem lehet életvitelszerűen a közterületen tartózkodni egy önkormányzati határozat szerint, amit ma fogadott el a város közgyűlése. Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere többször elmondta a vitában, hogy

a rendelet nem a hajléktalanokra vonatkozik, hanem bárkire, aki a közterületet választaná életvitelszerű tartózkodásra.

Az előterjesztésben az olvasható:

Debrecenben 5-600-an élnek közterületen, egy részük a leghidegebb téli időszakban sem veszi igénybe az éjjeli menedékhelyeket, ők az éjszakákat elsősorban lépcsőházakban, elhagyott ingatlanokon, erdős, bokros területen épített sátrakban, fából, kartondobozból létesített sufnikban vagy fedett buszmegállókban töltik, ahova napközben is gyakran visszatérnek.

A vitában azt állították, hogy Debrecenben minden hajléktalannak tudnak éjjeli szállást és legalább napi egy alkalommal meleg ételt biztosítani. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.