Rövidfilm készült New York bárjainak mosdóit ellepő graffititengerről

kultúra
2013 november 30., 12:05

A hónapban amúgy is nagyon felpörgött a graffiti-téma New Yorkban. Kezdődött minden Banksy köztéri akcióival, majd jött a kultikus 5pointz lefestése, most pedig film készült végre a New York bárjainak mosdóit ellepő graffititengerről.

A filmet magát a Toilets of New York Tumblr inspirálta, Brandon Bloch és Tim Sessler a mikroblog hatására döntöttek úgy, hogy alászállnak Williamsburg és Buschwick bárjainak mosdóiba. Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet, milyen sokszor találkozunk olyankor is művészi értékkel, amikor észre sem vesszük azt.

A szerzők szerint a mosdókban lévő graffitik az évtizedek alatt rétegekként rakódtak egymásra, az egymásra festett színek és feliratok pedig izgalmas művészeti élményt jelentenek. Három perces rövidfilmjük egyszerre kocsmatúra és galérialátogatás. (via AtlanticCities)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.