Berlusconi magyar EP-képviselő akar lenni

eu
2013 december 03., 11:10

A La Repubblica olasz napilap cikke szerint magyarországi, bulgáriai vagy észtországi jelölt is lehetne a jövő évi európai parlamenti választásokon Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke, aki az olasz parlamentből való kizárása után külföldi segítséget keres.

A balközép napilap ezzel a címmel írt az adócsalásért elítélt volt olasz kormányfő kiútkereséséről:

„Berlusconi magyar kísértése, Budapestről jelöltetem magam az európai választásokra”

A La Repubblica szerint Silvio Berlusconi és a FI vezetősége a pártvezér Milánó közeli villájában arról tanácskozott arról, hogy melyik európai tagállamban indulhatna jelöltként a 2014-es európai parlamenti megméretésen.

„Berlusconi keletre szökik”

– olvasható a La Repubblica cikkében, ami szerint ez lehetne Berlusconi hónapok óta ígérgetett, de titkolt „meglepetése”.

A La Repubblica szerint Berlusconi a lehetőségek között veszi számba Magyarországot, ahol barátja, a „Milan-szurkoló” Orbán Viktor a kormányfő.

Fontolgatja Bulgáriát, ahol a volt kormányfő Bojko Boriszovval ápol szoros kapcsolatot, és Észtországot, ahol jelentős olasz befektetők támogatnák a jelölését.

Precedenst Giulietto Chiesa olasz újságíró teremtett, aki 2009-ben lett színekben jutott be az európai parlamentbe.

Az adócsalásért elítélt Berlusconi Olaszországban hat évig nem indulhat választáson, de más európai országban ezt megtehetné.

Vlagyimir Putyin november végi olaszországi látogatás tagadta, hogy Berlusconi orosz diplomáciai útlevelet kért volna tőle. (MTI)

Update: Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a hírt alaptalannak nevezte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.