Egy pontosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett akcióban lőtte hasba véletlenül az egyik kommandós a másikat

baleset
2013 december 03., 18:48

Épp elrakni készült a fegyverét a Terrorelhárítási Központ munkatársa, amikor lelőtte kollégáját. A TEK szórakoztatóipari értékkel bíró közleményt adott ki az ügyben.

Az elfogás egy pontosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett akció volt, senki sem volt életveszélyben.

Ezt a TEK írta a hvg.hu-nak, amikor a tegnap esti Ferenciek terén történt lövöldözésről érdeklődtek.

Talán egyszer majd érdemes lehet belemenni szemantikai vitába arról, hogy mit jelent a pontosság, a szakszerűség, meg az életveszély abban a helyzetben, amikor az egy rendőr véletlenül lelövi a másikat.

Szóval a TEK egyik technikusát akkor lőtte hasba a társa, amikor éppen elrakta a fegyverét. Azt mondja a közlemény, hogy

a TEK szolgálati járműje mellett álló egyik munkatárs a fegyver elrakása közben hibát követett el, és leadott egy vétlen lövést. A lövedék az autó ablakán hatolt be, és a hátsó ülésen ülő technikus hasi területét érte, létfontosságú szervet nem érintett.

Óriási. Különösen, hogy kiemelik, hogy nem ért létfontosságú szervet a lövés. Mintha ugyan ez annak a kommandósnak az érdeme lenne, aki nem tudja úgy elrakni a pisztolyát, hogy az ne süljön el.

A sérülést okozó TEK-es beismerte: szakmai hibát vétett, így az őt elmarasztaló döntések, ítéletek gyorsan megszülethetnek.

Így gondolom azt nem is kell már különösebben vizsgálni, hogy egy ilyen fegyveres kommandós elfogás hétköznap este, a város közepén mekkora ötlet volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.