Elmeszelte az Oxygen Wellnesst az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Egészségügy
2013 december 3., 10:03

Még májusban nem engedte be a budai Oxygen Wellness a hétéves mozgáskorlátozott Leventét. Édesapja az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, ami neki adott igazat. egyenlo6

Az agydaganat miatt félig lebénult hétéves Levente nyolc alkalommal vett részt, minden gond nélkül, a naphegyi Oxygen Wellness játszóházi foglalkozásán. A kilencedik alkalommal már megváltozott házirend fogadta Fábian Andrást és fiát az öltözőben, ami azt tartalmazta, hogy speciális figyelmet igénylő gyermeket nem áll módukban fogadni. A cég nem indokolta, hogy miért történt a szabály változtatás.

Fábián András ezután az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, ami megállapította, hogy cég megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, hogy fogyatékosságával és egészségi állapotával összefüggésben nem engedte, hogy igénybe vegye a játszóházat. A jogsértés megszüntetésére kötelezi a céget és felszólítja, hogy módosítsa 30 napon belül házirendjét a Wellness, hogy minden gyermek egyformán hozzáférjen a szolgáltatásaihoz. Az egyéni mérlegelés rendjét külön szabályzatban dolgozza ki.

Az Oxygen Wellness azzal védekezett, hogy ők alternatív napközbeni ellátást biztosító intézmény, amit a törvény szerint nem kapcsolódik gyermekjóléti, gyermekvédelmi tevékenység. Ezt az érvelést a Hatóság nem fogadta el. Levente képes önálló játékra, ezt be is bizonyította nyolc alkalommal és édesapja mindig az intézményen belül volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt