Feltörte a Prezit, segíteni próbált a cégnek, erre jogászkodni kezdtek vele

2013 december 3., kedd 17:26

Egy Shubham Shah nevű G+ user azt állítja: hozzájutott a Prezi forráskódjához miután feltörte a cég rendszerét. Blogján azt írja, hogy miután figyelmeztette a súlyos biztonsági hibára preziseket azok egy pólóval akarták kiszúrni a szemét.

A Prezinek van egy programja, amiben legalább 500 dollárt ígérnek bárkinek, aki hibát talál a rendszerükben. Shubham Shah ezért kezdett el hibákat keresni a cégnél.

A fiú azt írja blogján, hogy két óra próbálkozás után a megszerezte a cég egyik fejlesztőjének jelszavát, és hozzáfért a Prezi forráskódjához.

Szívesen leírnám, hogy pontosan hogyan csinálta, de nem vagyok programozó, és ha magyarul lenne, amit ír, akkor sem tudnám értelmezni.

A fejlesztőinkkel elolvastattam a srác posztját, és azt mondták, hogy lehet igaz, amit ír, ha viszont az, akkor ez tényleg egy elég durva hiba volt a Prezi részéről.

A történet nem programozók számára is érdekesebb része az, hogy miután a fiú jelezte a Prezinek a problémát nem pont az történt, amire számított.

A teljes levelezését a céggel erre lehet elolvasni.

Az derül ki belőle, hogy először nagyon pozitívak voltak vele, rögtön kijavították a hibát és azt ígérték, hogy visszaszólnak neki. Aztán elég sokáig nem jelentkeztek. Mikor újra rájuk írt, hogy mi a helyzet azt a választ kapta, hogy megszegte a hibakereső program szabályait, és így maximum egy bögrét vagy egy pólót kaphat a cégtől.

Erre eléggé elkeseredett és kiposztolta a blogjára a történteket és a levelezést.

Ha igaz, amit ír (és a levelek alapján annak tűnik), akkor a Prezi elég hülye, hogy jogászkodással 500 dollárt próbáljon spórolni, miközben a sztori ennél valószínűleg jóval többet árt nekik.

UPDATE:

A Prezi elnézést kért és fizetni fog.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt